Piszę tutaj, bo wiem, że wśród Was są miłośnicy zwierząt. W głowie się nie mieści, że taka sytuacja w ogóle może mieć miejsce... Gdyby coś takiego spotkało mojego psa (również starszego i chorego) to oprócz załamania się zrobiłabym wszystko, żeby go odzyskać.
To nie jedyny taki przypadek... Wcześniej były Amor, Safi... Amor zniknął w tajemniczych okolicznościach, gdy fundacja dostała nakaz zwrócenia psa właścicielom. Safi została oddana do fundacji, mimo że jej hodowczyni miała prawo pierwokupu. Ostatnio fundacja stwierdziła, że Diana nie żyje... Chciałabym by się to okazało nieprawdą, ale niestety jest to prawdopodobne... Aż ciężko myśleć, co jej właściciel czuje.
Po tym zdarzeniu (i odkryciu pewnych innych, o których wcześniej nie wiedziałam) moje zaufanie do organizacji pro-zwierzęcych bardzo zmalało.. Ech
Atuty: I Spostrzegawczy - Jednorazowo +1 do Percepcji
II Chytry przeciwnik - W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
III Poszukiwacz - Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu klejnot, niezależnie od tego czy go szuka. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. Ostatnie użycie: 25.12.15
Obrzydliwe.. No jak tak można. W Polsce jest tyle cierpiących zwierząt, a tu takie rzeczy. Ale cóż sue dziwić.. Wystarczy spojrzeć na wnuka który przez patologię trafił do domu babci. Tam babcia jak to babcia nieco go roztyła. Ale dziecko jest szczęśliwe. Co na to nasze prawo? Trzeba babci odebrać wnuka i wsadzić do domu dziecka, wtf. No i podobnie ze zwierzakami.. Te wszystkie zagłodzone konie na wsiach. Ale racja.. Zakładajmy fundacje i zabierajmy psy ludziom według własnego widzi mi się. Okropność. Dzięki za naświetlenie sprawy. Gdyby mojego psa (mam nadzieje że dobrze mu w psim niebie :< ) ktoś tak zabrał. Chyba bym zamordowała..
Tak, pamiętam tamtą sprawę z wnukiem. To też coś okropnego... Najgorsze jest to, że mnóstwo takich oprawców (dla mnie właśnie są oprawcami, nikim lepszym) jest bezkarna.
Ostatnio czytałam też w internecie, że była podobna sytuacja z inną fundacją, do której z jakiegoś powodu trafił pewien maltańczyk i został od razu poddany leczeniu (mimo, że nic szczególnego mu nie było). Właścicielka go odnalazła i chciała zabrać do domu, a tu problem... Kazali zapłacić za leczenie i byli bardzo niechętni do oddania psa. Nawet historii leczenia nie chcieli pokazać. W końcu właścicielka korzystając z zamieszania zabrała swojego psa stamtąd i odjechała. Fundacja oskarżyła ją o kradzież własnego psa! Jak w ogóle można ukraść swoją własność?
Atuty: I Spostrzegawczy - Jednorazowo +1 do Percepcji
II Chytry przeciwnik - W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
III Poszukiwacz - Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu klejnot, niezależnie od tego czy go szuka. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. Ostatnie użycie: 25.12.15
To skomplikowana sprawa, więc nie będę stawać murem za żadną ze stron.
Tak na wszelki wypadek mówię xD
Czempion | (+ 1 sukces do ataku fizycznego)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum