FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Zaloguj Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Moderator
2017-08-17, 10:38
Pytania i odpowiedzi
Autor Wiadomość
Zaciekły Kolec 
Adept Cienia


Stado: Cienia
Rasa: Północny
Księżyce: 33
Płeć: Samiec
Opiekun: Czerwień Kaliny
Partner: Mistycznooka
Wiek: 24
Dołączył: 16 Sty 2014
Posty: 681
Wysłany: 2017-08-11, 16:23   
   A: S: 1| W: 2| Z: 4| I: 2| P: 2| A: 1
   U: S,L,Skr: 1| M,Pł,Kż,B,MP: 2| W,Śl,A,O: 3
   Atuty: Inteligentny; Nieparzystołuski;


Tak jak Zmora pisała *wyprzedzony* , ale dam dosłowne cytaty + źródło:

Maksymalna wartość Atrybutu Kompana wynosi 3, i tylko jeden Atrybut może osiągnąć ten poziom. Liczba Atrybutów o wysokości 2 jest nieograniczona.


Maksymalna wartość Umiejętności w przypadku Kompanów - 3
Liczba Umiejętności o maksymalnej wartości - 2
Liczba Umiejętności o innych wartościach - bez ograniczeń


http://dorlana.webd.pl/sws/viewtopic.php?t=12

Ja też dodam od siebie pytanie, oczywiście przypominając o wszystkich wcześniejszych osobach które jeszcze nie otrzymały odpowiedzi na swoje pytanie.

Rozumiem że zaczynając grę jako samotnik, nie dostaje się żadnego atrybutu stadnego? Czy dostaje się dopiero po dołączeniu?

// I swoją drogą, chciałbym bardzo podziękować administracji za przemyślenie ostatnich propozycji jak zmiana wymagań dołączenia do spotkania młodych czy kwestia samotników. To dobre zmiany i mam nadzieje że będzie ich więcej. :)
 
 
 
Księżycowa Łuna 
Wojownik Wody
Roześmiany Chochlik



Stado: Wody
Rasa: Skrajny
Księżyce: 30
Płeć: Samica
Opiekun: Mistycznooka
Mistrz: Szkarłatne Wody
Dołączyła: 18 Mar 2014
Posty: 930
Wysłany: 2017-08-11, 16:25   
   A: S: 4| W: 2| Z: 5| I: 1| P: 1| A: 1
   U: B,Pł,MA,L,S,M,W,Kz,Skr,MO,MP: 1| A,O,Śl: 2
   Atuty: Szczęściarz, Oporny magik, Twardy jak diament


No raczej, jako samotnik nie masz błogosławieństwa Boga danego Stada. To tak, jak zmieniając stado tracisz stadny bonus i zyskujesz ten, do którego stada przechodzisz.
_________________

Na rzemyku:
~ Czarne piórko z zielonym znacznikiem od Tirka
~ Połówka żółtawo szarego piaskowca pachnącego wodą po tacie Faelanie


Hidan z Gwiazdką i Feridą
Gwiazdkowe perypetie z księżycem
 
 
Upiorny Rytuał
Przywódca Cienia
Vladimir Makaron



Stado: Cienia
Rasa: Skrajny
Księżyce: 63
Płeć: Samica
Opiekun: Ankaa (Dwuznaczna Aluzja)*
Mistrz: Nahkriin (ojciec spoza bariery).
Partner: Gonitwa Myśli.
Dołączył: 13 Maj 2016
Posty: 3526
Skąd: Otchłań.
Wysłany: 2017-08-11, 16:26   
   A: S: 2| W: 3| Z: 5| I: 3| P: 4| A: 3
   U: B,L,Pł,S,O,M,W,MP,MA,MO: 1| A,Śl,Kż: 2| Skr: 3
   Atuty: Ostry Wzrok; Pamięć Przodka; Tropiciel; Wybraniec Bogów; Magiczny Śpiew;


Księżycowa Łuna napisał/a:To tak, jak zmieniając stado tracisz stadny bonus i zyskujesz ten, do którego stada przechodzisz.


Wait, what? Gdzie jest to napisane? Pierwsze słyszę. I nigdy się z tym nie spotkałam o.O
_________________
"Power is only given to those who are prepared to lower themselves to pick it up."

 
 
Zaciekły Kolec 
Adept Cienia


Stado: Cienia
Rasa: Północny
Księżyce: 33
Płeć: Samiec
Opiekun: Czerwień Kaliny
Partner: Mistycznooka
Wiek: 24
Dołączył: 16 Sty 2014
Posty: 681
Wysłany: 2017-08-11, 16:30   
   A: S: 1| W: 2| Z: 4| I: 2| P: 2| A: 1
   U: S,L,Skr: 1| M,Pł,Kż,B,MP: 2| W,Śl,A,O: 3
   Atuty: Inteligentny; Nieparzystołuski;


Księżycowa Łuna napisał/a:No raczej, jako samotnik nie masz błogosławieństwa Boga danego Stada. To tak, jak zmieniając stado tracisz stadny bonus i zyskujesz ten, do którego stada przechodzisz.


Czyli po dołączeniu do któregoś ze stad dostanę atrybut stadny? :P
 
 
 
Bursztynowe Zwierciadło 
Uzdrowiciel Cienia
Amarilla Nieskalana



Stado: Cienia
Rasa: Jaskiniowy
Księżyce: 34
Płeć: Samica
Mistrz: Krew Mandragory
Wiek: 24
Dołączyła: 21 Maj 2015
Posty: 5585
Wysłany: 2017-08-11, 16:37   
   A: S: 1| W: 1| Z: 2| I: 3| P: 2| A: 1
   U: B,L,Pł,S,A,O,M,MA,MO,Kż,Śl,Skr,W: 1| MP,Lecz: 2
   Atuty: Ostry Węch; Chytry Przeciwnik; Skupiony;


To się rozumie samo przez się, bonus Stadny nie jest na stałe. Jak sama nazwa mówi, jest bonusem Stadnym xD
Admi mi kiedyś mówiła.

I tak, po dołączeniu do stada zyskujesz jego bonus.
_________________
 
 
 
~ Administrator 

Żryj ogon!



Wiek: 26
Dołączyła: 07 Sty 2014
Posty: 9969
Wysłany: 2017-08-12, 14:48   

Figlarna - ran możesz wcale nie leczyć, nie ma żadnego limitu. Problem w tym, że z ranami nie możesz walczyć ani polować oraz zwiększają ryzyko wystąpienia choroby. Oczywiście możemy uznać, że w przypadku, gdy ktoś specjalnie będzie zbierał rany zamiast je leczyć i dozbiera ich za dużo - np. odpowiednik krytycznej lub dwóch po prostu umrze, jeśli nie zwróci się do Uzdrowiciela pomimo np. upomnień.


Opoka - kwestia pazurów jest tak naprawdę umowna. Nikt nikogo za to nie ściga. O ile zioła muszą być w zapasach - lub smok wymieni je za żetony lub "odkupi" od Uzdrowiciela sam dla siebie, bo może tak zrobić, o tyle uznaje się, że jeśli ktoś upolował wilka lub niedźwiedzia ma te pazury. A ile z nich zdobył? To już kwestia fabularna, która sami sobie ustalacie. Możesz nawet pójść do kogoś, kto upolował wilka i ma wilcze skóry i wyrywać mu pazury, więc za ilość posiadanych lub nieposiadanych pazurów nikt nigdy nie ścigał i nie będzie ścigał. Jak mówiłam - to akurat kwestia fabularna, w której liczymy na Wasz rozsądek.

Co do Ceremonii - jeśli nie zgłaszacie mi potrzeby przyznawania tytułów przez Proroka, to skąd mam wiedzieć, że jakieś są? Naprawdę nie śledzę wszystkich tematów. Wystarczy napisać na Jadzię pw z informacją, kto i jakie tytuły ma otrzymać, a Jadzia zjawi się na najbliższej ceremonii w danym stadzie i je przyzna.
_________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy, rady, zauważyłeś jakieś nieprawidłowości - sprawdź do kogo najlepiej się zwrócić!
* * *Czasami lawina uzależniona jest od pojedynczego płatka śniegu. Czasami kamyk zyskuje szansę odkrycia, co mogłoby się stać, gdyby tylko odbił się w innym kierunku.
Adminki autorstwa Spalonego Kolca.


Naomi - #88CEFD
Silla - #996699
Sauron - #cc3300
Kage - #c7c7c7
 
 
Bursztynowe Zwierciadło 
Uzdrowiciel Cienia
Amarilla Nieskalana



Stado: Cienia
Rasa: Jaskiniowy
Księżyce: 34
Płeć: Samica
Mistrz: Krew Mandragory
Wiek: 24
Dołączyła: 21 Maj 2015
Posty: 5585
Wysłany: 2017-08-12, 17:23   
   A: S: 1| W: 1| Z: 2| I: 3| P: 2| A: 1
   U: B,L,Pł,S,A,O,M,MA,MO,Kż,Śl,Skr,W: 1| MP,Lecz: 2
   Atuty: Ostry Węch; Chytry Przeciwnik; Skupiony;


Jak używa się grudek w mechanice?
Co to znaczy + 1 rzut... dodatkowy rzut?
_________________
 
 
 
~ Administrator 

Żryj ogon!



Wiek: 26
Dołączyła: 07 Sty 2014
Posty: 9969
Wysłany: 2017-08-12, 18:33   

Dodatkowy rzut, czyli dodatkowa kostka w tym przypadku. Dodatkowy rzut kostką k10 do danej akcji.
_________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy, rady, zauważyłeś jakieś nieprawidłowości - sprawdź do kogo najlepiej się zwrócić!
* * *Czasami lawina uzależniona jest od pojedynczego płatka śniegu. Czasami kamyk zyskuje szansę odkrycia, co mogłoby się stać, gdyby tylko odbił się w innym kierunku.
Adminki autorstwa Spalonego Kolca.


Naomi - #88CEFD
Silla - #996699
Sauron - #cc3300
Kage - #c7c7c7
 
 
Zimowa Aria 
Uzdrowiciel Wody
the Lonely Voice



Stado: Wody
Rasa: Skrajny
Księżyce: 23
Płeć: Samica
Opiekun: Mistycznooka
Mistrz: Płomień Świtu
Partner: Szczyt Potęgi
Wiek: 23
Dołączyła: 20 Lip 2017
Posty: 668
Wysłany: 2017-08-13, 12:27   
   A: S: 1| W: 2| Z: 5| I: 4| P: 2| A: 1
   U: Skr,Śl,MO,A,O,Pł,B,S,L,MA,Lecz: 1| MP,W: 2
   Atuty: Szczęściarz, Chytry przeciwnik


Przeglądam sobie stare 'Młode spotkania' i zastanawia mnie jedna rzecz:

1) Jeżeli smok dołącza mając wiek np 6 księżyców, a spotkanie kończy się jak ten ma już 8 księżyców, bo minęło po prostu tyle tygodni, to czy może za nagrodzone PU wykupić umiejętności, które odblokowują się z wiekiem 8 księżyców (np Magia)? Upraszczając: wiek ma znaczenie w momencie skończenia spotkania czy jego rozpoczęcia?

2) Czy można wygrane PU użyć na zdolności takie jak Leczenie? W ogóle jest gdzieś rozpiska mówiąca na co można je wydać, a na co nie?

3) Czy można 'trzymać w zapasie' owe PU aż się podrośnie do wieku który umożliwia nauczenie się danej zdolności?

I niezwiązane z powyższym:

1) Na Discordzie powiedziano mi o niepisanej (?) zasadzie która mówi, że jak pisklę odlbokuje wszystkie dostępne dla niego umiejętności na 3, nie będzie mogło awansować na adepta póki nie odblokuje jakiejś na poziomie 4? (jakoś tak) Jest to prawda? Gdzie można o tym przeczytać?

2) Jakie są w końcu wymogi na kleryka i wyprawy? Powiedziano mi, że wymogi na kleryka = wymogi na adepta, ale kleryk nie może iść na wyprawę bez wiedzy o ziołach (i wiedzy 3). Co też jest napisane małym druczkiem w temacie Rang koło Uzdrowiciela. A potem dowiaduję się, że jeszcze wymagane są atak/obrona itd, chociaż przy randze adepta jest tylko mowa o 3 dowolnych umiejętnościach (jak rozumiem równie dobrze może to być lot, bieg i skok?), a przy kleryka mowa tylko jest o wiedzy..

3) I co do pytania wyżej: kleryk mający wiedzę 3 (np z młodego spotkania), ale nie mając wiedzy o ziołach może iść na wyprawę? Zdaje mi się, że przy opisie rangi nie ma mowy o tym o czym musi być wiedza 3, tylko, że ma być właśnie na tym konkretnym poziomie.

Przepraszam za chaotyczne wypowiedzi. Polski to nie mój pierwszy język i przy tak skomplikowanych przemyśleniach zdarza mi się motać :/
_________________



« Szczęściara »
W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej)
Atut daje automatyczny 1 sukces. (07.10)


« Chytry przeciwnik »
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może
utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.



Na szyi krasnoludzki amulet ochronny od Szczytu Potęgi

Vezyr
S: 1| W: 1| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 1
A,O,Skr: 1


#7a96b9
Ostatnio zmieniony przez Zimowa Aria 2017-08-13, 12:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Płacz Aniołów 
Wojownik Wody
Pan Sprawiedliwości



Stado: Wody
Rasa: Skrajny
Księżyce: 68
Płeć: Samiec
Opiekun: Przebłysk Jutra
Mistrz: Mama w papierach, w praktyce wszyscy
Partner: Zgon.
Wiek: 20
Dołączyła: 15 Cze 2016
Posty: 2244
Wysłany: 2017-08-13, 12:49   
   A: S: 1| W: 3| Z: 5| I: 2| P: 1| A: 1
   U: MO,Kż,S,MP,MA,Śl,B,L,Skr,W,M: 1| O: 2| A: 3
   Atuty: Ostry Wzrok, Chytry Przeciwnik, Czempion, Wybraniec Bogów, Poświęcenie


To ja dodam pytanie. Kiedyś śniło mi się, że widziałam tutaj odp na nie ale nie mogę teraz nigdzie tego znaleźć. Kleryk, by iść na wyprawę musi mieć te same wymagania, co adept na polowanie czy wystarczy A, O i wiedza III (o ziołach)? To kieruję do białonickowców xP
_________________
Mam cierpliwość, by patrzeć
Jak toniesz,
Jak upadasz.


Posiadane:
Mięso - 10/4
Kamienie Szlachetne - 4
Inne - Naszyjnik z piórkiem Duszka, naszyjnik po Przebłysku Jutra


Atuty:
- Ostry Wzrok
Wszystkie testy percepcji na polowaniu oparte na zmyśle wzroku mają dodatkową kość.
- Chytry Przeciwnik
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
- Czempion
Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku fizycznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
- Wybraniec Bogów
Smok ma dodatkowy sukces przy dowolnej akcji, raz na pojedynek/polowanie
- Poświęcenie
Raz na atak smok może dodać jeden sukces kosztem rany lekkiej.


To je Płacz Aniołów. One płaczą nad jego duszą. (c) Śnieg, marzec 2k17
Żetony: jedynie dźwięk pustki

 
 
 
Płomień Świtu 
Przywódca Ognia



Stado: Ognia
Rasa: Zwyczajny
Księżyce: 59
Płeć: Samiec
Opiekun: Kruczopióry[*]
Mistrz: Krew Mandragory[*]
Partner: Mistycznooka[*]
Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 1960
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2017-08-13, 12:57   
   A: S: 2| W: 3| Z: 5| I: 4| P: 3| A: 1
   U: S,A,O,Kż,M,MA,MO,B,L,Pł,W,Skr,Śl:1| MP:2| Lecz:3
   Atuty: Inteligentny; Kruszyna; Niesprawiedliwy; Wybraniec Bogów


Czy gracz który będzie uzdrowicielem (na 100%) ale nie jest jeszcze klerykiem może być uczony wiedzy o ziołach?
_________________
Atuty:
I: Inteligentny - jednorazowo +1 do Inteligencji
II: Kruszyna - smok uzyskuje status sytość po zjedzeniu 3 jednostek mięsa zamiast 4
III. Niesprawiedliwy - jeśli Uzdrowiciel ma kontakt fizyczny z ofiarą w momencie wykorzystywania atutu, rozprasza go na jedną turę i raz na walkę może go zaatakować bazując na Magii Precyzyjnej i Inteligencji. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
IV. Wybraniec Bogów - smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie (w polowaniu łowcy raz na dwa tygodnie, uzdrowiciel może używać tego atutu raz na tydzień bez względu na miejsce w fabule, atut tyczy się wtedy obu etapów leczenia)

Posiadane przedmioty:
Kamienie: onyks, cytryn
Pożywienie: 28/4 mięsa
Inne: eliksir wytrzymałości, ognisty kamyk (jednorazowo rana średnia)
Żetony: 1x złoty(15.10), 2x srebrny(21.09, 21.11), 1x brązowy (14.12)


 
 
Zimowa Aria 
Uzdrowiciel Wody
the Lonely Voice



Stado: Wody
Rasa: Skrajny
Księżyce: 23
Płeć: Samica
Opiekun: Mistycznooka
Mistrz: Płomień Świtu
Partner: Szczyt Potęgi
Wiek: 23
Dołączyła: 20 Lip 2017
Posty: 668
Wysłany: 2017-08-13, 12:58   
   A: S: 1| W: 2| Z: 5| I: 4| P: 2| A: 1
   U: Skr,Śl,MO,A,O,Pł,B,S,L,MA,Lecz: 1| MP,W: 2
   Atuty: Szczęściarz, Chytry przeciwnik


Btw przydałby się jakiś temat FAQ w tym dziale gdzie by się zebrało pytania tutaj zadawane, co by się nie powtarzały. Bo sporo osób pisze, że coś może było mówione wcześniej ale nie są pewne.

Mogę się tym zająć, jeżeli dostanę zielone światło!
_________________



« Szczęściara »
W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej)
Atut daje automatyczny 1 sukces. (07.10)


« Chytry przeciwnik »
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może
utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.



Na szyi krasnoludzki amulet ochronny od Szczytu Potęgi

Vezyr
S: 1| W: 1| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 1
A,O,Skr: 1


#7a96b9
 
 
~ Administrator 

Żryj ogon!



Wiek: 26
Dołączyła: 07 Sty 2014
Posty: 9969
Wysłany: 2017-08-14, 15:19   

Melodia:
1. Tak, może. W Raporcie wymiany PU liczy się wiek z chwili, w której składasz raport. Przy naukach umiejętności patrzy się na datę, w której ta nauka została rozpoczęta(aby ktoś nie zaczął nauki w wieku np.3 księżyców, ale składał ja w wieku np. 5, bo taki jest limit wiekowy danej umiejętności) , ale zazwyczaj nadal wpisujesz wiek, w którym smok skończył naukę.

2. Nie, nie można wydać PU na Leczenie, Wiedzę ani Mediację. Jest to rozpisane m.in. pod schematem wymiany PU.

3. Można.

Dodatkowe:

1. http://dorlana.webd.pl/sws/viewtopic.php?t=62

Masz tu wymogi na rangę. W sytuacji, w której wszystkie umiejętności są na poziomie 3 nie jest wiadomo, która z nich przeważa, a zatem jaką rangę "wybiera" smok. Można natomiast otrzymać wtedy rangę Piastuna, która zmieni się na dana profesje w sytuacji, w której któraś z umiejętności rangowych zyska przewagę nad pozostałymi.

2. Aby wyruszyć na polowanie musisz mieć odblokowane Śledzenie, Skradanie oraz coś, co przyda ci się do obrony przed drapieżnikami - czyli O albo MO oraz do ataku - A lub MA.
W przypadku Wyprawy potrzebna jest Wiedza na III oraz wiedza o ziołach, abyś wiedziała, czego i gdzie szukasz oraz te same umiejętności co przy polowaniu.

3. Wtedy ktoś musi im o tych ziołach opowiedzieć, ale nie jest to uznawane jako kolejny poziom Wiedzy. taka sytuacja była z Płomieniem Świtu - złożył po prostu raport z wiedzy o ziołach, aby móc wyruszyć na wyprawę.


Szkarłatny, patrz punkt 3. odpowiedzi dla Melodii w dodatkowych pytaniach.

Płomień - jeśli rozpoczął naukę leczenia to tak. Jeśli nie rozpoczął nauki leczenia - raczej nie.
_________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy, rady, zauważyłeś jakieś nieprawidłowości - sprawdź do kogo najlepiej się zwrócić!
* * *Czasami lawina uzależniona jest od pojedynczego płatka śniegu. Czasami kamyk zyskuje szansę odkrycia, co mogłoby się stać, gdyby tylko odbił się w innym kierunku.
Adminki autorstwa Spalonego Kolca.


Naomi - #88CEFD
Silla - #996699
Sauron - #cc3300
Kage - #c7c7c7
 
 
Zimowa Aria 
Uzdrowiciel Wody
the Lonely Voice



Stado: Wody
Rasa: Skrajny
Księżyce: 23
Płeć: Samica
Opiekun: Mistycznooka
Mistrz: Płomień Świtu
Partner: Szczyt Potęgi
Wiek: 23
Dołączyła: 20 Lip 2017
Posty: 668
Wysłany: 2017-08-16, 14:24   
   A: S: 1| W: 2| Z: 5| I: 4| P: 2| A: 1
   U: Skr,Śl,MO,A,O,Pł,B,S,L,MA,Lecz: 1| MP,W: 2
   Atuty: Szczęściarz, Chytry przeciwnik


Czy jeżeli wylęg mają konta będące smokami różnych gatunków (np północny i bagienny), to czy potomek MUSI być skrajnym, czy może być jednym albo drugim?
_________________



« Szczęściara »
W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej)
Atut daje automatyczny 1 sukces. (07.10)


« Chytry przeciwnik »
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może
utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.



Na szyi krasnoludzki amulet ochronny od Szczytu Potęgi

Vezyr
S: 1| W: 1| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 1
A,O,Skr: 1


#7a96b9
 
 
Upiorny Rytuał
Przywódca Cienia
Vladimir Makaron



Stado: Cienia
Rasa: Skrajny
Księżyce: 63
Płeć: Samica
Opiekun: Ankaa (Dwuznaczna Aluzja)*
Mistrz: Nahkriin (ojciec spoza bariery).
Partner: Gonitwa Myśli.
Dołączył: 13 Maj 2016
Posty: 3526
Skąd: Otchłań.
Wysłany: 2017-08-16, 14:43   
   A: S: 2| W: 3| Z: 5| I: 3| P: 4| A: 3
   U: B,L,Pł,S,O,M,W,MP,MA,MO: 1| A,Śl,Kż: 2| Skr: 3
   Atuty: Ostry Wzrok; Pamięć Przodka; Tropiciel; Wybraniec Bogów; Magiczny Śpiew;


Musi być skrajnym. Czystokrwistość jest możliwa tylko, jeśli oba smoki mają w sobie krew jednej rasy, np. matka jest północna, a ojciec północno-bagienny. Wtedy pisklęta mogą być północne.
_________________
"Power is only given to those who are prepared to lower themselves to pick it up."

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style WoW created by Matti and modified by Przyproszona Biela.

Forum © Naomi (2006-2016).
Images and art are © to their creators.
Dragon emoticons © J-C.
Never copy anything without permission!


Wymiana bannerami: KLIK!


KrĂłl Lew
SnM
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12