W necie było pełno PBFów, ale zwykle były tworzone i odwiedzane przez te same osoby, ludzie nieinteresujący się tym chyba nie mieli pojęcia, że takie gry istnieją
Taa ja też jestem przerażona jakością swoich postów z innych for z okresu podstawówkowego i gimnazjalnego xD I te wszystkie błędy ortograficzne
Atuty: I Spostrzegawczy - Jednorazowo +1 do Percepcji
II Chytry przeciwnik - W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
III Poszukiwacz - Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu klejnot, niezależnie od tego czy go szuka. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. Ostatnie użycie: 25.12.15
Ja tam jestem dzieciakiem, który rozpoczynał swoje przygody na blogach na onecie xD, a więc długość postów tam...była dość interesująca, zwłaszcza że tamtejsza "fabuła" odnosiła się do pisania pod zdjęciami postaci w galerii, a więc ich poziom był równie...cóż, interesujący.
Fora dały więc w rozwojach RPG nieco więcej możliwości i dzięki temu jest zdecydowanie lepiej, to trzeba przyznać ^^
- mistyk: Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
- wybraniec bogów: Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie.
ja w sumie zaczęłam przygodę z PBFami właśnie poprzez SWS... i niekoniecznie wstydzę się tego, jak pisałam. miałam jakieś 13 lat? i nadal myślę, że robiłam to nieźle jak na swój wiek.
i nadal zdecydowanie wolę krótkie formy ponad rozpisywanie się, co może być problemem
Rozpisywanie się jest w mojej opinii często niepotrzebne (lanie wody - ble), ale za krótko też nie wypada pisać
Natomiast i wtedy, i teraz, PBFów rośnie mnóstwo. Mniej więcej każdy aspirujący na admina tworzy własne - niestety takowe szybko upadają. I potem zostaje śmietanka wytrwałych for, i ciągle wyrastające nowe Co dla mnie jest niewyobrażalne osobiście, bo ja bym na takim chwilowym grać nie umiała - tu sobie cenię to, że jednak jest stabilnie, i jak ktoś musi na dwa miesiące uciec (lub jak Leśne Życie, na 6 miesięcy) to będzie miał do czego wracać.
Atuty: I Spostrzegawczy - Jednorazowo +1 do Percepcji
II Chytry przeciwnik - W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
III Poszukiwacz - Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu klejnot, niezależnie od tego czy go szuka. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. Ostatnie użycie: 25.12.15
Faktem jest, że mi też nie chce się grać na takich nowych dopóki nie widać, że forum ma wielką szansę na przetrwanie
No bo trochę szkoda jak to się często kończy tak, że ledwie się przywiązujesz do postaci... I jesteś jedyną osobą wchodzącą na forum przez tydzień
O tak. Pamiętam jeszcze pierwsze forum PBF na które się zapisałam i jak mi było przykro kiedy upadało bo za nic w świecie nie dało się rozkręcić. Ale takie jest życie. Tym większe było moje zdziwienie (w pozytywnym sensie) kiedy zobaczyłam, że SWS działa.
Ostatnio zmieniony przez Pożar 2015-10-11, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
When you stand at the gate of Hel
And when you have to tear free
I shall follow you
Past the bridge of Gjöll with my song
Pamięć przodka ~ Smok zna słabe punkty drapieżników, przez co ma -1 do ST do Ataków/Obron podczas walki z nimi. Zielarz ~ Raz na tydzień Uzdrowiciel napotyka na swej drodze poszukiwane przez siebie dorodne zioło (30.01). Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
"znanych osób na forum, w tym pszczółkę (Bitewny Zgiełk)"
Aaa, jestem wzruszona ;_; Bożesz, ten temat to spełnienie marzeń, zawsze bardzo chciałam zobaczyć jak forum kiedyś wyglądało. Teraz tylko żałuję że wątków nie można wszędzie czytać xD
btw - pamiętam to "Jakubie zrób mi loda" :'D Ciepła chyba nawet była moją córką!
Szczęściarz - W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej) Atut daje automatyczny 1 sukces. Do użycia w pojedynczej akcji raz na dwa tygodnie w polowaniu/misji lub raz na pojedynek.
Pamięć przodka -1 ST do ataku/obromy w walce z drapieżnikami.
Obrońca raz na walke +1 sukces do obrony magicznej, raz w miesiącu dar od patrona.
nie wiem, czy to już było tu postowane ale...
wilki, jak żbiki, potrafią być bardzo straszne
+1 ST do testów na wzrok, akcji fizycznych
+2 ST na zianie (uwzględniając ST do akcji fizycznych) (Gonitwa mówi poprzez naśladowanie własnego głosu maddarą w powietrzu. "Normalną" mowę zaczynam myślnikiem, mentalne przekazy tyldą)
• szczęściarz • w przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem daje automatyczny jeden sukces
• czempion • raz na walkę smok ma jeden dodatkowy sukces do ataku fizycznego
• poświęcenie • raz na atak smok może dodać jeden sukces kosztem rany lekkiej
• regeneracja • raz na tydzień wyleczenie rany lekkiej lub zmniejszenie powagi cięższych ran
Dwa wilki aż tyle smoków powaliły ?! Normalnie niczym mój bazyliszek *^*
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST Następne użycie na polowaniu 19 maja.
Poszukiwacz
Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu klejnot, niezależnie od tego czy go szuka. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. Następne użycie na polowaniu 11 maja.
Znawca Terenów
Raz na dwa tygodnie smok napotyka na polowaniu/wyprawie dodatkową zdobycz (dającą 4/4 mięsa), kamień czy dorodne zioło (w zależności od tego czego akurat szukał) Następne użycie na polowaniu 11 maja.
Wybraniec Bogów
Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie (w polowaniu łowcy raz na dwa tygodnie, uzdrowiciel może używać tego atutu raz na tydzień bez względu na miejsce w fabule, atut tyczy się wtedy obu etapów leczenia) Następne użycie na polowaniu 19 maja.
Boski Ulubieniec: spotkanie duszka raz na polowanie/raz na 2 tygodnie, owocujące o połowę większą nagrodą niż jest to dopuszczalne w przypadku "czegoś niespodziewanego".
Nieparzystołuski: -1 ST do wiodącego Atrybutu i Wytrzymałości w czasie nieparzystych miesięcy, +1 ST do wiodącego Atrybutu i Wytrzymałości w czasie parzystych miesięcy.
Magiczne moce here:
- możliwość wyleczenia kalectwa
- możliwośc odmłodzenia/postarzenia postaci o 10 księżyców
- brązowy żeton
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum