Nohej. Patrzcie, jaki fajny art wygrzebałam! Jest dla mnie bardzo sentymentalny nie tylko przez to, że znajduje się tam moja pierwsza postać (Pieśń Czasu - ta z klepsydrą na grzbiecie), ale też dlatego, że znajdują się na niej moje pierwsze obrazki smoków.
Przyznam szczerze, że nie pamiętam wszystkich imion postaci z tego collabu... Raj Utracony, Światłocień, Taniec Żywiołów, Różanofutra, Katharsis, Skrzydlata Łuska, Czasoprzestrzeń, Niebiańska Melodia, Pieśń Czasu, Bezkresne Cierpienie, Samotne Słowo... Okej, dobra, jednak nie pamiętam trzech.
No dobra, do rzeczy!
Pomysłodawcą w tamtym czasie była, o ile dobrze pamiętam, obecna Figlarna. Chciałabym jeszcze raz móc zdobyć taki obrazek, ale nie jestem w stanie tego zrobić w pojedynkę.
Co musisz zrobić? Nic trudnego, zabójczego, niebezpiecznego, etc.! Potrzebuję obrazka przedstawiającego Twoją postać w dowolnej pozycji i, co bardzo istotne, na przezroczystym tle.
Możecie oczywiście wrzucić też inne postaci, którymi graliście, a które w chwili obecnej już nie żyją.
Jako termin wstępny do wrzucania tu artów swoich (lub cudzych, bo w końcu ktoś może chcieć, byście go narysowali w jego imieniu) postaci dam 25.12.
Fajnie by było, jakbyście mi też wypełnili taki mały śmieszny formularzyk do postaci, to może spróbuję coś ciekawszego zrobić... Ale nie obiecuję, bo nie wiem, czy dam radę, więc też nie zaspoileruję o czym mówię :v
Formularz:
Kod:
[b]Imię postaci:[/b]
[b]Ranga:[/b]
[b]Płeć:[/b]
[b]Lubi:[/b]
[b]Nie lubi:[/b]
[b]Cytat, który mógłby ją opisać:[/b]
[b]Postać na przezroczystym tle:[/b]
[img]linkdoobrazka[/img]
tl;dr
Wypełnijcie formularz u góry do 25.12. Przykład, jak to wypełnić:
Imię postaci: Żuraw
Ranga: Pisklę (aspirujący Wojownik)
Lubi: Lwa, zwycięstwo, Równinnych, niespodzianki
Nie lubi: słabości, nudy, przegranej
Cytat, który mógłby ją opisać: "The feathers of a crane will again never be fully white, once they are stained in blood"
Postać na przezroczystym tle:
Ostatnio zmieniony przez Zawierzony Kolec 2016-11-26, 17:13, w całości zmieniany 3 razy
Ja się zgłaszam! Nie wiem, czy się wyrobię do tego 25, ale postaram się. Jak coś, to poczekacie. x>
_________________ "Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające." George Bernard Shaw
"[...] szaleństwo, prawdziwe szaleństwo zdolne jest przebić pięścią mur."Terry Pratchett
Atuty:
~ Silny(jednorazowo +1 do Siły) ~ Chytry przeciwnik(w czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST) ~ Czempion(Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku fizycznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.)
Imię postaci: Keezheekoni (Zmora Opętanych).
Ranga: Łowczyni.
Lubi: Święty spokój. I kruki. Bardzo lubi kruki.
Nie lubi: Smoków Wolnych Stad i tutejszych bogów, gardzi też wszelkim fanatyzmem, który według niej jest ślepym podążaniem za kimś lub czymś.
Cytat, który mógłby ją opisać:Chcesz zobaczyć moją psychikę? Witaj w ruinach. Kiedyś było tu pięknie. Postać na przezroczystym tle:
[Z podziękowaniami dla Szaleństwa za lineart, który potem nieudolnie pocieniowałam xD]
I Szczęściarz: W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej) Atut daje automatyczny 1 sukces. Do użycia w pojedynczej akcji raz na dwa tygodnie w polowaniu/misji/jednym z etapów leczenia lub raz na pojedynek.
II Chytry przeciwnik: W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
III Mistyk: Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Fabuły: 4-6 Przedmioty: 2x róg jednorożca, kosmyki włosów matki i ojca
A T U T Y: II.Pamięć Przodków - Smok zna słabe punkty drapieżników, przez co ma -1 do ST do Ataków/Obron podczas walki z nimi. III. Tropiciel - Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu zwierzę dające 4/4 mięsa, niezależnie od tego czy go szuka. (8.10)
Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. IV.Znawca Terenów - Raz na dwa tygodnie smok napotyka na polowaniu zdobycz [4/4], kamień (13.09).
IV. Wybraniec Bogów - dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, czy polowanie(raz na 2 tygodnie) P O S I A D A N E:
1X Żeton Złoty, 1X Żeton Srebrny, 2X Żeton Brązowy
Imię postaci: Czerwień Kaliny
Ranga: Uzdrowicielka
Lubi: Krew, walkę, Maddarę, Cień, czuć się niezastąpioną
Nie lubi: Brudu, zdrajców, kłamców, bezradności
Cytat, który mógłby ją opisać: Masz krew na wargach, znowu wyssałaś marzenia
Ostatnio zmieniony przez 2016-11-27, 18:59, w całości zmieniany 1 raz
Imię postaci: Cichy Potok
Ranga: Starszy Wody (Czarodziej)
Lubi: wodę, rodzinę, stado, ciszę
Nie lubi: bezpodstawnej nienawiści, podnosić głosu, spisków przeciwko stadu Wody
Cytat, który mógłby ją opisać: Cicha woda brzegi rwie
Postać na przezroczystym tle (z podziękowaniami dla Szaleja):
- mistyk: Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
- wybraniec bogów: Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie.
Imię postaci: Chaos
Ranga: Pisklę
Lubi: Jaspis! Fáelán'a, Dragomera, Vaseya, Etain, Czerwień Kaliny i w ogóle na razie wszystkie smoki Cienia, zabawę, szalone i dziwne pomysły, towarzystwo
Nie lubi: Nudy, zakazów, samotności, tego gdy się czegoś nie może dowiedzieć
Cytat, który mógłby ją opisać: ENE DUE RABE!
A T U T Y ~Inteligentna~ Jednorazowo +1 do Inteligencji ~Pamięć Przodkiń~ Smok zna słabe punkty drapieżników, przez co ma -2 do ST do Ataków/Obron podczas walki z nimi (nie działa na Arenie) ~Mistyczka~ Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
S H A N N O N Karta Postaci, Wygląd, Kolorek: #aab5c0 S: 1| W: 1| Z: 2| I: 1| P: 1| A: 1
A: 3| O: 3| Śl: 2| Skr: 1| Kż: 1
Imię postaci: Belial
Ranga: Pisklę
Lubi: Spokój, pokój, Łzawego, Cichego, Mamę i Dzierzbę
Nie lubi: Wszystkiego co może być natrętne, dziecinne bądź po prostu wkurzające w jakikolwiek sposób >->
Cytat, który mógłby ją opisać: "Perhaps some things are best left forgotten, for now"
"Cud zdarza się tylko raz, a gdy się objawia, przemawia językiem tajemnic, które ujawniwszy się, giną na zawsze. "
Postaram się zrobić w miarę szybko xd
#86d1e8
Ostatnio zmieniony przez Tropikalna Łuska 2016-12-06, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Stado: Wody Płeć: Skrajny Księżyce: 68 Rasa: Samiec Opiekun: Przebłysk Jutra Mistrz: Mama w papierach, w praktyce wszyscy Partner: Zgon.
Imię postaci: Łzawy Kolec (pewnie niedługo się zmieni, ale shh)
Ranga: Adept
Lubi: Wodę, Ziemię, Mistyczka, Burzowego, meduzy, iścić swoje idiotyczne pomysły.
Nie lubi: przemądrzalców, pyskatych młodzików
Cytat, który mógłby ją opisać:"Uśmiecham się. Uśmiecham się zawsze, gdy czuję ból. Co innego mi pozostało?" Postać na przezroczystym tle:
Posiadane: Mięso - 10/4
Kamienie Szlachetne - 4
Inne - Naszyjnik z piórkiem Duszka, naszyjnik po Przebłysku Jutra
Atuty: - Ostry Wzrok
Wszystkie testy percepcji na polowaniu oparte na zmyśle wzroku mają dodatkową kość.
- Chytry Przeciwnik
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
- Czempion
Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku fizycznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
- Wybraniec Bogów
Smok ma dodatkowy sukces przy dowolnej akcji, raz na pojedynek/polowanie
- Poświęcenie
Raz na atak smok może dodać jeden sukces kosztem rany lekkiej.
To je Płacz Aniołów. One płaczą nad jego duszą. (c) Śnieg, marzec 2k17 Żetony: jedynie dźwięk pustki
Ja pierniczę, jak wy usuwacie te tła to ja nie rozumiem x_x
Bardzo mi przykro jeśli jest brzydki kontur, już mi się nie chce xD
Imię postaci: A tam o imię się będziesz pytać. Samiec!
Ranga: Na Piastuna aspiruje
Lubi: Wodę, Ląd, Niebo i wszystko co w nich pływa, lata i chodzi, chociaż siebie najbardziej.
Nie lubi: Samotności, jak nic się nie dzieje
Cytat, który mógłby ją opisać: "I had a variety of minds about me and all of them unsettled"
Imię postaci: Kerrenthar / Śmiech Szaleńca
Ranga: Przywódca
Lubi: Palić trawkę, łaskotać się po nosie, tak, by kichać, seks, machać jęzorem
Nie lubi: -
Cytat, który mógłby ją opisać: Śmiech to zdrowie.
Postać na przezroczystym tle: by me
[ Dodano: 2016-12-12, 04:04 ] Imię postaci: Khagar
Ranga: Pisklak
Lubi: Cień, dobre jedzenie, walkę i spanie
Nie lubi: Wszystkich
Cytat, który mógłby ją opisać: "Niesamowicie przystojny geniusz zbrodni i master wszystkiego, co złe."
_________________ "Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające." George Bernard Shaw
"[...] szaleństwo, prawdziwe szaleństwo zdolne jest przebić pięścią mur."Terry Pratchett
Atuty:
~ Silny(jednorazowo +1 do Siły) ~ Chytry przeciwnik(w czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST) ~ Czempion(Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku fizycznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum