FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Zaloguj Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania i Odpowiedzi
Autor Wiadomość
Opoka Ziemi 
Przywódca Ziemi
Przywódca Miłości



Stado: Ziemi
Rasa: Północny
Księżyce: 64
Płeć: Samica
Opiekun: Chłód Życia i Azyl Zbłąkanych
Mistrz: Dziki Agrest [*]
Partner: Piórko Nadziei
Wiek: 15
Dołączyła: 20 Mar 2016
Posty: 2738
Skąd: Miejsce Piastowe
Wysłany: 2017-08-17, 19:57   
   A: S: 1| W: 3| Z: 5| I: 2| P: 4| A: 1
   U: Pł,MO,MA,S,M,MP,L,B,O,W: 1| A,Skr,Kż,Śl: 2|
   Atuty: Spostrzegawczy, Chytry Przeciwnik, Poszukiwacz, Znawca Terenów, Wybraniec Bogów


Nic tego nie zakazuje. Jakieś tam relacje między zwierzętami mogą być, ale jeżeli mieliby potomstwo, to nie można mu w żaden sposób założyć więzi. Powód tego jest prosty, wystarczy że dwa smoki się umówią, a potem nagle by pół forum skakało z nowymi zwierzakami, bo z hodowli.
_________________

Poszukiwacz
Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu klejnot, niezależnie od tego czy go szuka. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.

Następne użycie na polowaniu 24 września.

Znawca Terenów
Raz na dwa tygodnie smok napotyka na polowaniu/wyprawie dodatkową zdobycz (dającą 4/4 mięsa), kamień czy dorodne zioło (w zależności od tego czego akurat szukał)

Następne użycie na polowaniu 4 września

Wybraniec Bogów
Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie (w polowaniu łowcy raz na dwa tygodnie, uzdrowiciel może używać tego atutu raz na tydzień bez względu na miejsce w fabule, atut tyczy się wtedy obu etapów leczenia)

Następne użycie na polowaniu 7 sierpnia

Deidara
S: 1| W: 2| Z: 3| I: 1| P: 1| A: 1
Skr: 1| A,O: 3

KK


 
 
 
Czarująca Łuska 
Adept Ognia
Ślicznotka



Stado: Ognia
Rasa: Skrajny
Księżyce: 35
Płeć: Samica
Opiekun: Nie wspomina ich imion
Partner: Słodki Kolec
Wiek: 32
Dołączyła: 15 Gru 2016
Posty: 114
Wysłany: 2017-08-17, 20:03   
   A: S: 2| W: 2| Z: 1| I: 2| P: 1| A: 2
   U: B,S,L,A,O,Śl,W,Skr,Pł,Kż,M,MP,MA,MO: 1
   Atuty: Atrakcyjna; Kruszyna


Dlatego właśnie napisałam, że albo by uciekały albo obowiązkowo trafiały do Nau.
_________________
Atrakcyjna - Jednorazowo +1 do Aparycji.
Kruszyna - Smok uzyskuje status sytość po zjedzeniu 3 jednostek mięsa zamiast 4. Polowanie jednak trwa normalnie, do zdobycia 4 jednostek mięsa.

Czarująca w pełnej okazałości

Z uwagi na drastyczny spadek ilości wolnego czasu w najbliższym czasie nie udzielam żadnych nauk i proszę się z tym do mnie nie zwracać. Dziękuję.
 
 
Absurd Istnienia 
Łowca Ognia
Chcę tulić wnuki



Stado: Ognia
Rasa: Skrajny
Księżyce: 61
Płeć: Samiec
Opiekun: Nadciągająca Wichura ;^; umarła
Mistrz: Trzy Odcienie [*]
Partner: niespełniona miłość ;-;
Wiek: 17
Dołączyła: 30 Kwi 2015
Posty: 717
Wysłany: 2017-08-18, 09:55   
   A: S: 2| W: 1| Z: 3| I: 1| P: 2| A: 1
   U: MO,L: 1| O,S,Kż,B,A,MP,MA: 2| Śl,Skr,W: 3
   Atuty: Zwinny; Pamięć Przodków; Tropiciel; Znawca terenów; Wybraniec Bogów


Tak właściwie to jak działaja walka magia precyzyjną? Bo większość ataków magią precyzyjną polega na blokowaniu ruchów przeciwnika (hej to w sumie mogloby byc calkiem spoko w wojnie, taki smok z mp unieruchamia przeciwwnika a drugi atkakuje i dostaje bonus)

No a moje pytania:

Czy to przechodzi do nastepnej tury? np smok uzyje glosnego huku i przeciwnik w nastepenj turze ma +st do swojej akcji czy coś?
Czy takie ataki mogłyby oddziaływać na kilku przeciwnikow rownoczesnie gdy normalnie (czyli uywajac a lub ma) by bylo to niemozliwe?
Czy jest jakaś możliwość pomagania sobie/sojusznikom? np smok wszystko moczy w jednej turze a potem puszcza błyskawice i dostaje bonusy?


--------
Inne pytanie

Skoro teraz piskleta moga dostac umki za opowiadanie to czeu nie ma takiej mozliwosci dla pisklat by dostac za poprzednią postać?
_________________

A T U T Y:
II. Pamięć Przodków - Smok zna słabe punkty drapieżników, przez co ma -1 do ST do Ataków/Obron podczas walki z nimi.
III. Tropiciel - Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu zwierzę dające 4/4 mięsa, niezależnie od tego czy go szuka. (8.10)
Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.

IV. Znawca Terenów - Raz na dwa tygodnie smok napotyka na polowaniu zdobycz [4/4], kamień (13.09).
IV. Wybraniec Bogów - dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, czy polowanie(raz na 2 tygodnie)

P O S I A D A N E:
1X Żeton Złoty, 1X Żeton Srebrny, 2X Żeton Brązowy


| Avatar od Foslo | Rudy w podpisie od Harriet | Drzewo Genealogiczne | Głos Rudego (gdy osoba śpiewająca nie skrzeczy) |
 
 
~ Moderator




Dołączył: 08 Sty 2014
Posty: 8916
Wysłany: 2017-08-18, 11:34   

Zmoro, Figlarna pytala o parzenie sie kompanow, dajacym potomstwo, a nie o parzenie sie kompana z dzikim zwierzakiem. I moje odpowiedz tego wlasnie dotyczyla..
Chociaz, nie sadzisz aby takie niespodzianki jakie zaprezentowala Ci Mistycznooka powinny byc wczesniej zgloszone (czy tam konsultowane) Administracji ? ;)

FiIglarna, ale zwierzeta to nie ludzie. To ludzie tworza zwiazki na cale zycie. Wiekszosc zwierzat, nie liczac kilka gatunkow, robia swoje i do widzenia :)
Do tego, zadawalas pytanie na starym forum, nie tutaj.

Zreszta, ja wam przypominam. To jest gra o smokach. Kompan to tylko dodatek fabularny
 
 
~ Administrator 

Żryj ogon!



Wiek: 26
Dołączyła: 07 Sty 2014
Posty: 9967

Wysłany: 2017-08-18, 12:42   

Jynguyi: nie bardzo wyobrażam sobie smoka z samą skórą, której nic nie chroni. Na chwile obecną opcja ta nie jest nawet rozważana. Być może kiedyś weźmiemy to pod uwagę, ale na razie nie planujemy wprowadzać takiej rasy - ani nie gwarantujemy, że kiedykolwiek zostanie wprowadzona.

Czarująca:
1. Na pierwsze pytanie odpowiedziała Zmora.
2. Nie. Nie ma tu hermafrodytów, a jeśli jakiś by się pojawił nie mógłby mieć potomstwa.
3. Zmora odpowiedziała.
4. Tak. Miałby wtedy jednak odpowiednie utrudnienia w postaci ograniczenia używania niektórych umiejętności oraz podwyższonego ST, w zależności od stopnia "kalectwa".
5. Zmora znów odpowiedziała.
6. Patrz wyżej.
7. Nie, kompani się nie rozmnażają w wersji "pisze kompanem i jego potomstwem". Mogą gdzieś tam mieć coś na boku, ale ich ewentualne potomstwo i partnerzy nie mają prawa istnieć na forum w formie innej niż wzmianka o nich. Rzadka wzmianka, raczej pojedyncza, a nie opisywanie urodzenia, wychowania przez kompana i doglądania przez smoka do momentu usamodzielnienia się i ucieczki potomstwa. I nie, nie będzie to zmienione ani dodane, to nie temat na propozycje.

Melodia: Tak, jak powiedziała Zmora.(Brawo, Zmorko!)

Absurd.
Generalnie użycie MP w walce dodaje przeciwnikowi ST do jego akcji w zależności od tego, na czym polegał czar. oślepienie, huki itp. dodają ST w tej samej turze, w której zostały użyte. Jeśli smok zostanie CAŁKIEM unieruchomiony traci turę ataku, ale może próbować się wyrwać. Jeśli częściowo unieruchomiony, w następnej turze ma podwyższone St do swoich akcji i oczywiście nie może doskoczyć do oddalonego od siebie przeciwnika. Ale to zależy od czaru i decyzji MG. Jeśli ktoś unieruchomi łapy smoka, a en zieje w przeciwnika to nie ma żadnego utrudnienia, bo unieruchomienie nie wpłynie na jego akcję. To właśnie jedna z tych sytuacji, w której MG sam ocenia, w jakim stopniu działa na takiego smoka Magia Precyzyjna - która nie zadaje ran ani nie chroni przed nimi.

Drugie pytanie - nie, nie mogą. Opcja ta jest dostępna TYLKO dla Starszych Adeptów/Adeptów. Dlaczego? Bo są pisklętami. W odpowiednim wieku mogą dostać tylko dana ilość PU, a z poprzedniej postaci mogłyby dostać np. wszystkie na poziom I, chociaż nie miałyby na to odpowiedniego wieku. Dlatego nie, nie mogą otrzymywać Umiejętności z poprzednich postaci i na chwilę obecną nie będzie to zmienione.
_________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy, rady, zauważyłeś jakieś nieprawidłowości - sprawdź do kogo najlepiej się zwrócić!
* * *Czasami lawina uzależniona jest od pojedynczego płatka śniegu. Czasami kamyk zyskuje szansę odkrycia, co mogłoby się stać, gdyby tylko odbił się w innym kierunku.
Adminki autorstwa Spalonego Kolca.


Naomi - #88CEFD
Silla - #996699
Sauron - #cc3300
Kage - #c7c7c7
 
 
Upiorny Rytuał
Przywódca Cienia
Vladimir Makaron



Stado: Cienia
Rasa: Skrajny
Księżyce: 63
Płeć: Samica
Opiekun: Ankaa (Dwuznaczna Aluzja)*
Mistrz: Nahkriin (ojciec spoza bariery).
Partner: Gonitwa Myśli.
Dołączył: 13 Maj 2016
Posty: 3526
Skąd: Otchłań.
Wysłany: 2017-08-19, 09:51   
   A: S: 2| W: 3| Z: 5| I: 3| P: 4| A: 3
   U: B,L,Pł,S,O,M,W,MP,MA,MO: 1| A,Śl,Kż: 2| Skr: 3
   Atuty: Ostry Wzrok; Pamięć Przodka; Tropiciel; Wybraniec Bogów; Magiczny Śpiew;


A teraz to ja mam pytanie. Wiem, że osiągnięcie Prawdziwy Kryształ umożliwia posiadanie nawet 3 kompanów, ale gdybym wygrała na kolejnej loterii (np. świątecznej) kolejnego kompana, to czy ta nagroda się liczy, jeśli już mam dwóch? Czy dzięki temu mogę mieć trzeciego? A może tylko wyżej wspomniane osiągnięcie to umożliwia? Bo jestem w sumie ciekawa - jeśli nie można tak zrobić, to co się dzieje z taką nagrodą? Zostaje zamieniona na coś innego, o tej samej wartości?
_________________
"Power is only given to those who are prepared to lower themselves to pick it up."

 
 
Bursztynowe Zwierciadło 
Uzdrowiciel Cienia
Amarilla Nieskalana



Stado: Cienia
Rasa: Jaskiniowy
Księżyce: 34
Płeć: Samica
Mistrz: Krew Mandragory
Wiek: 24
Dołączyła: 21 Maj 2015
Posty: 5585
Wysłany: 2017-08-19, 14:23   
   A: S: 1| W: 1| Z: 2| I: 3| P: 2| A: 1
   U: B,L,Pł,S,A,O,M,MA,MO,Kż,Śl,Skr,W: 1| MP,Lecz: 2
   Atuty: Ostry Węch; Chytry Przeciwnik; Skupiony;


Ahaha, od czasów Wojennej Pieśni ten kryształ nie został nikomu przyznany xD
_________________
 
 
 
~ Administrator 

Żryj ogon!



Wiek: 26
Dołączyła: 07 Sty 2014
Posty: 9967

Wysłany: 2017-08-20, 09:48   

Wygrana na loterii rządzi się innymi prawami. Jeśli wygrałabyś kompana zostałby ci on przyznany nawet bez tego osiągnięcia. Tak samo jak w przypadku run - jeśli ktoś nie ma umiejętności ich tworzenia, nawet jeśli otrzyma od kogoś runę nie może jej użyć. jeśli jednak wygra ta runę na loterii - może jej użyć bez umiejętności ich wytwarzania.
_________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy, rady, zauważyłeś jakieś nieprawidłowości - sprawdź do kogo najlepiej się zwrócić!
* * *Czasami lawina uzależniona jest od pojedynczego płatka śniegu. Czasami kamyk zyskuje szansę odkrycia, co mogłoby się stać, gdyby tylko odbił się w innym kierunku.
Adminki autorstwa Spalonego Kolca.


Naomi - #88CEFD
Silla - #996699
Sauron - #cc3300
Kage - #c7c7c7
 
 
Zimowa Aria 
Uzdrowiciel Wody
the Lonely Voice



Stado: Wody
Rasa: Skrajny
Księżyce: 23
Płeć: Samica
Opiekun: Mistycznooka
Mistrz: Płomień Świtu
Partner: Szczyt Potęgi
Wiek: 23
Dołączyła: 20 Lip 2017
Posty: 668
Wysłany: 2017-08-20, 10:05   
   A: S: 1| W: 2| Z: 5| I: 4| P: 2| A: 1
   U: Skr,Śl,MO,A,O,Pł,B,S,L,MA,Lecz: 1| MP,W: 2
   Atuty: Szczęściarz, Chytry przeciwnik


1.6 Rozmiar avataru w profilu nie może przekraczać 250 pikseli szerokości, a podpis 450 pikseli wysokości. Niedozwolone jest także posiadanie avataru niebędącego wizerunkiem smoka.


A co z wysokością avatara? Niby jest domyślnie w ustawieniach profili wzmianka o tym, że max to też 250px szerokości, ale czemu nie może być to zwiększone do chociaż 300px? Większość artów naprawdę traci na aż takim zmniejszaniu, a niektóre wykadrować to mordęga..
Dodatkowe 50px nie wydłużyłyby profilu z lewej strony posta tak, aby był niesymetryczny względem maksymalnej wielkości dla podpisu..
_________________



« Szczęściara »
W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej)
Atut daje automatyczny 1 sukces. (07.10)


« Chytry przeciwnik »
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może
utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.



Na szyi krasnoludzki amulet ochronny od Szczytu Potęgi

Vezyr
S: 1| W: 1| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 1
A,O,Skr: 1


#7a96b9
 
 
Upiorny Rytuał
Przywódca Cienia
Vladimir Makaron



Stado: Cienia
Rasa: Skrajny
Księżyce: 63
Płeć: Samica
Opiekun: Ankaa (Dwuznaczna Aluzja)*
Mistrz: Nahkriin (ojciec spoza bariery).
Partner: Gonitwa Myśli.
Dołączył: 13 Maj 2016
Posty: 3526
Skąd: Otchłań.
Wysłany: 2017-08-20, 10:07   
   A: S: 2| W: 3| Z: 5| I: 3| P: 4| A: 3
   U: B,L,Pł,S,O,M,W,MP,MA,MO: 1| A,Śl,Kż: 2| Skr: 3
   Atuty: Ostry Wzrok; Pamięć Przodka; Tropiciel; Wybraniec Bogów; Magiczny Śpiew;


Ja kiedyś robiłam o tym propozycję. Nie przeszło. Kwadratowe stały się już, że kogoś zacytuję, "ikoną SWS", są wygodne. A przede wszystkim, większy awatar odwraca uwagę od krótkich postów i wygląda to, że tak powiem, nieatrakcyjnie. Avatar większy od posta? Welp. Więc pewnie zostaną takie, jakie są.
_________________
"Power is only given to those who are prepared to lower themselves to pick it up."

 
 
Zimowa Aria 
Uzdrowiciel Wody
the Lonely Voice



Stado: Wody
Rasa: Skrajny
Księżyce: 23
Płeć: Samica
Opiekun: Mistycznooka
Mistrz: Płomień Świtu
Partner: Szczyt Potęgi
Wiek: 23
Dołączyła: 20 Lip 2017
Posty: 668
Wysłany: 2017-08-20, 10:12   
   A: S: 1| W: 2| Z: 5| I: 4| P: 2| A: 1
   U: Skr,Śl,MO,A,O,Pł,B,S,L,MA,Lecz: 1| MP,W: 2
   Atuty: Szczęściarz, Chytry przeciwnik


Dziwne, na forach, gdzie avy mają nawet 300x400 rozmiarówki nikomu nie przeszkadza stosunek długości ava do wielkości posta.. No ale dzięki za odpowiedź ;)
_________________



« Szczęściara »
W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej)
Atut daje automatyczny 1 sukces. (07.10)


« Chytry przeciwnik »
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może
utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.



Na szyi krasnoludzki amulet ochronny od Szczytu Potęgi

Vezyr
S: 1| W: 1| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 1
A,O,Skr: 1


#7a96b9
 
 
~ Administrator 

Żryj ogon!



Wiek: 26
Dołączyła: 07 Sty 2014
Posty: 9967

Wysłany: 2017-08-20, 10:13   

Nieestetyczne rozciąganie forum dla wstawienia czegoś, co jest dodatkiem, a nie sensem gry, żeby odwrócić uwagę od krótszych postów? nie, nie było zgody na to wcześniej, nie będzie i teraz.
_________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy, rady, zauważyłeś jakieś nieprawidłowości - sprawdź do kogo najlepiej się zwrócić!
* * *Czasami lawina uzależniona jest od pojedynczego płatka śniegu. Czasami kamyk zyskuje szansę odkrycia, co mogłoby się stać, gdyby tylko odbił się w innym kierunku.
Adminki autorstwa Spalonego Kolca.


Naomi - #88CEFD
Silla - #996699
Sauron - #cc3300
Kage - #c7c7c7
 
 
Zimowa Aria 
Uzdrowiciel Wody
the Lonely Voice



Stado: Wody
Rasa: Skrajny
Księżyce: 23
Płeć: Samica
Opiekun: Mistycznooka
Mistrz: Płomień Świtu
Partner: Szczyt Potęgi
Wiek: 23
Dołączyła: 20 Lip 2017
Posty: 668
Wysłany: 2017-08-20, 15:44   
   A: S: 1| W: 2| Z: 5| I: 4| P: 2| A: 1
   U: Skr,Śl,MO,A,O,Pł,B,S,L,MA,Lecz: 1| MP,W: 2
   Atuty: Szczęściarz, Chytry przeciwnik


Ok, dzięki :)

Zastanawia mnie, może przeoczyłam gdzieś w zasadach lub zapomniałam - czy multikonta jednego gracza mogą wchodzić ze sobą w bezpośrednie interakcje? Np karmić się, przekazywać sobie nauki lub przedmioty?
_________________



« Szczęściara »
W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej)
Atut daje automatyczny 1 sukces. (07.10)


« Chytry przeciwnik »
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może
utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.



Na szyi krasnoludzki amulet ochronny od Szczytu Potęgi

Vezyr
S: 1| W: 1| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 1
A,O,Skr: 1


#7a96b9
 
 
Upiorny Rytuał
Przywódca Cienia
Vladimir Makaron



Stado: Cienia
Rasa: Skrajny
Księżyce: 63
Płeć: Samica
Opiekun: Ankaa (Dwuznaczna Aluzja)*
Mistrz: Nahkriin (ojciec spoza bariery).
Partner: Gonitwa Myśli.
Dołączył: 13 Maj 2016
Posty: 3526
Skąd: Otchłań.
Wysłany: 2017-08-20, 15:46   
   A: S: 2| W: 3| Z: 5| I: 3| P: 4| A: 3
   U: B,L,Pł,S,O,M,W,MP,MA,MO: 1| A,Śl,Kż: 2| Skr: 3
   Atuty: Ostry Wzrok; Pamięć Przodka; Tropiciel; Wybraniec Bogów; Magiczny Śpiew;


Tak, mogą. Przekazywanie przedmiotów przez powiadomienia między postaciami tego samego gracza jest popularne, karmić się też można ewentualnie. Były też przypadki, gdy jedna postać tej samej osoby uczyła drugą.
_________________
"Power is only given to those who are prepared to lower themselves to pick it up."

 
 
~ Administrator 

Żryj ogon!



Wiek: 26
Dołączyła: 07 Sty 2014
Posty: 9967

Wysłany: 2017-08-20, 15:53   

Mogą, ale preferowane jest ograniczanie takich kontaktów. W zasadzie powinniście tego unikać. Nie może dojść do sytuacji, w której jedyną osobą uczącą, karmiącą czy leczącą smoka jest jego multi. Może nauczyć czegoś czy nakarmić raz na jakiś czas, ale nie ciągle.
_________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy, rady, zauważyłeś jakieś nieprawidłowości - sprawdź do kogo najlepiej się zwrócić!
* * *Czasami lawina uzależniona jest od pojedynczego płatka śniegu. Czasami kamyk zyskuje szansę odkrycia, co mogłoby się stać, gdyby tylko odbił się w innym kierunku.
Adminki autorstwa Spalonego Kolca.


Naomi - #88CEFD
Silla - #996699
Sauron - #cc3300
Kage - #c7c7c7
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style WoW created by Matti and modified by Przyproszona Biela.

Forum © Naomi (2006-2016).
Images and art are © to their creators.
Dragon emoticons © J-C.
Never copy anything without permission!


Wymiana bannerami: KLIK!


KrĂłl Lew
SnM
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10